Jarmuż i brokuły w pasztecikach
Jarmuż i brokuły w pasztecikach
Jarmuż jest bardzo zdrową rośliną i szczególnie cenną o tej porze roku (sklepowe sałaty to sama chemia), a ponieważ pierwszy raz uprawiałam w poprzednim roku więc po zimie nie wiedziałam czego mogę się spodziewać na ogródku, a tu ku mojemu zaskoczeniu pięknie przezimował. najpierw myślałam, żeby zrobić go tak jak szpinak, ale ciekawszym wykorzystaniem wydawało mi się zrobienie pasztecików, z farszem z jarmużu. Po ugotowaniu było go za mało na nadzienie dołożyłam brokułów.
- Załączniki
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
Re: Jarmuż i brokuły w pasztecikach
.
Apetycznie wygląda, i na pewno też fajnie smakowały.
A ciasto Beatko które masz w pogotowiu w lodówce, to jest drożdżowe, czy kruche?
Jak bym wiedział że robisz dzisiaj paszteciki, to wprosił bym się do Ciebie na obiad.
Apetycznie wygląda, i na pewno też fajnie smakowały.
A ciasto Beatko które masz w pogotowiu w lodówce, to jest drożdżowe, czy kruche?
Jak bym wiedział że robisz dzisiaj paszteciki, to wprosił bym się do Ciebie na obiad.
Zapraszam do mnie: W ogródku Tadeusza ->>
Re: Jarmuż i brokuły w pasztecikach
.
Już wiem Beatko, jakie ciasto trzymasz w lodówce... - ciasto francuskie.
Już wiem Beatko, jakie ciasto trzymasz w lodówce... - ciasto francuskie.
Zapraszam do mnie: W ogródku Tadeusza ->>
Re: Jarmuż i brokuły w pasztecikach
Tak i ciasto francuskie szybko nie obsycha jak drożdżowe i można podgrzać w mikrofalówce, jakby trzeba było.
Ogródek Bettiw z pozdrowieniami od Beaty
- Sylwia,Gosia
- Mistrz dyskusji!
- Posty: 6571
- Rejestracja: 2015-03-24, 13:15
Re: Jarmuż i brokuły w pasztecikach
Aż zgłodniałam,na pewno dobry ten farsz,z fetą !Moim ulubionym warzywem jest świeży szpinak,lekko podduszony na patelni ,a i cukinie,ale te troche mi sie opatrzyły.Jak trafi mi się jarmuż to też kupię.
Inna ,fajna i lżejsza wersja to może być z ciastem chlebowym lub na pizzę.
Inna ,fajna i lżejsza wersja to może być z ciastem chlebowym lub na pizzę.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie: Balkony Gosi, Sylwii.